Thursday, December 30, 2010

ulangtahun perkenalan DE

assalamualaikum....

hari ni merupakan hari ulangtahun perkenalan aku dengan dak2 DE..
DE?? Direct entry.. :D
direct entry masuk UTM.. lebih kurang mcm second intake la.. :p
dh 2 tahun kami berkawan..
mcm2 perangai aku jumpe.. hehe
aku suke berkawan ngan korang.. syukur sgt2 dpt kwn2 mcm korang..
hope our frenship last forever.. amin.. (^_^)
ape2 aktiviti mesti wat same2..
mcm2 kami buat..
gi singapor same2.. masuk game bola jaring same2 (tuk female je :p)..
gi berkelah kat sg same2.. gi bercuti same2.. hehe
walaupun tak sume dpt gi.. huhu



although had some issues with others, takpe la..
bukan semua manusia sempurna.. setiap manusia ade kelemahan n kelebihan..

kepada kwn2 DE ku :
"selamat ulangtahun yg kedue
maaf jika ade buat korang tersinggung
wanie betul2 bersyukur dpt kwn2 mcm korang sume
mcm2 wanie blaja dr korang
thanks for being such a good fren to me
luv u all so much!!
may our frenship last forever...."


Wednesday, December 22, 2010

perindu cinta abadi - rabiatul adawiyah

assalamualaikum...
another boring day today..
cuti ni same je rutin harian ku..
duk umah, mkn, tdo, wonline!.. hehe
nk klua takde duit.. huhu

smlm bapak aku baru blik dr kelantan.. ade keje sket..
balik2 je dh mula la kecek klate.. hehe
die ade belikan buku2 agama tuk kitorang..
salah satu nye Rabiatul Adawiyah.. best kisah die..
meh aku citer sipnosis nye..

"Rabiatul Adawiyah adalah wanita yang diangkat tarafnya menjadi wali. Punyai suara yang merdu dan wajah yang ayu, namun cinta hatinya tidak mampu dimiliki lelaki. Biarpun ulama terbilang yang datang meminang, biarpun Sultan negara yang datang merisik. Rabiatul Adawiyah kekal sendiri kerana cinta hatinya hanya untukNya.

Kisahnya bermula dengan lahirnya sebagai anak keempat dalam keluarga yang miskin. Beliau dinamakan Rabiah yang bermakna nombor empat. Beliau diuji dengan kematian ayah dan ibunya pada saat beliau masih muda. Tidak cukup itu, beliau diculik pula lalu menjadi hamba.

Tidak sedikit pun Rabiah kesal. Untuknya, Allah tahu apa yang terbaik untuk dirinya. Tidak sebaik-baik pelindung selain Allah dan tiada tempat sebaik-baik mengadu juga selain Allah. Sampai akhir hayatnya Rabiah tersenyum pada saat malaikat maut sudah hampir ke arahnya, kerana beliau sudah terlalu rindu kepada Kekasih hatinya."

bila aku baca kisah die, aku terfikir, boleh ke aku jadi mcm die.. emmm
tak pena mengejar duniawi.. tak pena pn berkahwin..

ini la bukunya.. sehari je aku baca.. :p

ni belum baca lg..:p

Monday, December 20, 2010

-recycle-

assalamualaikum..

ptg td tibe2 je ade idea nak wat beg..
ala, beg galas biase2 je..
boring punye psal.. buat je la.. hehe
sblm ni aku pena tgk satu video ni kat youtube..
buat beg dr pakaian terpakai..
aku pn try la wat..(^_^)
gune slua jeans aku yg dh tak gune tu..
tmbh aksesori sket, spt butang, zip n manik.. hehe

tadaaa!!! ni la hasil nye.. hehe
lawa tak??..:p



sori ye mak.. amek butang2 ni.. hehe

Sunday, December 19, 2010

boy??

mase gi mandi ulu yam hr tu, ade budak2 laki ni..
ala, yg lambai2 tgn kat kitorang tu..
time nak blik, rupenye dorang letak no fon kat kertas n selit kat viper..
eeeee... geli la.. tak kuasa kami2 nak kol or msg2 ko!! haha
kwn aku ckap nak kene kan dorang guna panggilan hangit.. hehe
aku ckap, best gak tu.. haha


ni la no nye.. tak kuasa nak layan.. haha

nak klua!!

assalamualaikum..

argh!! boring nye duk umah..
nak klua jln2..:(
tp no money.. hehe

dh lame tak contact si dia.. takde mud la nk msg2..
benda yg same je.. agak boring sket la..

boring! boring! boring!!!!!

Thursday, December 16, 2010

penat + seronok + terbaek!!

as-salam
smlm merupakan hr yg seronok buatku..
nak tau kenapa?
sbb dpt mandi sungai! yeay!.. hehehe
dh lama tak dpt mandi sungai mcm smlm..
last mandi mase cuti sem lepas kat pontian..
smlm mandi kat ulu yam..(^_^)


di ktm shah alam with my lil sis



dh laen kat ulu yam ni..
sepanjang perjalanan nk ke sungai, ade je chalet & resort..
aku dh tak cam tmpt yg aku pena mandi dlu..
smpi sesat larat smpi ke ulu yam baru..
pastu patah blik pegi kat tmpt yg ade kedai mkn..
rupe nye kene jln kaki trun bwh.. hehe
mase smpi tu, kami la org first yg smpi kat situ..
dlm brape minit je, baru la ramai org.. hehe
mule2 takut gak nak lepak kat situ sbb mase kitorang smpi, ade satu kete ni sume lelaki lambai2 tgn kat kami.. kitorang sume gurl..
rupenye dorang pn parking n lepak tmpt yg same ngan kitorang..
mule2 nye kitorang nak bla, tp rupenye ade lg family yg smpi..
kurang sket ketakutan tu.. hehe

smpi2 je, kitorang mkn dlu.. LAPA!!.. hehe
mkn2 je, ape lagi, TERJUN!!..:p
best!!.. air nye dlm gak n arus nye laju.. bahaya gak la.. kene ht2 sket..:D
time seronok mndi2, ade lak monyet2 ni amek mknn kitorang.. aduy!!
menyirap betul aku.. pndai lak dorang bukak bekas mknn.. naseb la kami ni dh mkn sket..
klu tak, kebuluran la kami2.. huhu
kerana rasa kasihan pada monyet2 ni, aku letak la mknn ni kat satu tempat bg dorang mkn.. aduy..

si monyet yg mencuri mknn2 kami.. huhu

my luvly fren ana n nunu


lepas mandi2, kitorang gi batu caves lak..
kwn2 aku nak naek tangge batu caves tu.. hehe
ade la dlm 2 ratus lebih anak tangga..
penat tak penat gak nak naek.. hehe
siap stop2 jap.. :p

pastu balik!!..
kwn aku hntr aku n adek2 kat stesen lrt w.maju..
mase nak gi ulu yam, adik aku parking kete kat ktm shah alam..
dr situ, kitorang naek tren smpi ke klcntrl then naek lrt lak ke w. maju..
so, balik pn same.. naek lrt then ktm lak.. :p
mase dh smpi klcntrl, tggu la ktm nak blik shah alam..
bapak ramai org!!
ye la, time org balik keje.. due kali kitorang lepas tren..
aku ckap ngan adek aku, kite tggu lepas magrib je la.. time tu dh kurang org..
kitorang lepak kat surau, pastu mkn kat food court kt klcntrl tu..

bile dh smpi umah, mkn lg.. hehe
tak puas mkn kat lua tu.. kat umah baru puas..:D
mmg penat giler smlm.. hr ni pn dh saket2 bdn ni..
paling saket, kaki ni ha.. :p
tp smlm mmg seronok n enjoy..(^_^)
thanks to my fren yg bwk kami gi mandi sungai..
harap korang pn enjoy like i did!..(^_^)


Saturday, December 11, 2010

ngape nye yong??!

assalamualaikum...
hr ni ade kenduri kat ipoh.. sedara my father wat kenduri kawen anak pmpn nye..
tema oren+putih u.. hehe
cantek gak..
jumpe la my kazen2.. yg penting i dpt jumpe my niece, amanina..
comel2!!.. (^_^)

smlm aku n my lil sis gi KLCC.. ade PIKOM Digital Lifestyle Expo..
ala2 pc fair gak.. biase2 jew.. takde yg menarik sgt..:p
kejap je gi kat expo tu.. aku ajak adek aku jln2 dlm KLCC..
dh lame kot tak gi situ..
nak masuk petrosains, tp ramai lak beratur nak beli tiket..
tak jadi la nak masuk..:p
balik tu my bf amek.. die kate nak blanje mkn.. :D
jenuh memikirkan nak mkn ape.. skali aku ajak die gi mkn kat ss7..
kedai ayam dara.. best mkn kat situ.. sedap n murah!!








mggu depan aku n my fren planning nak mandi sungai!.. yeay!!
kitorang nak gi ulu yam je.. :D
tak sbr nak tggu rabu ni.. harap cuaca mengizinkan.. amin.. (^_^)

Wednesday, December 8, 2010

as-salam

salam..
another boring day of my life.. huhu
cuti sem ni duk umah je..
kat umah pn tak tau nak wtp..
duk on9.. tgk tv.. mkn.. tdo.. haha
itu je la rutin harian ku di rumah..
klu boring sgt, aku bace novel2 yg aku beli dlu.. huhu


mggu lepas hr konvo adek aku..
tp kami sume tak dpt nak gi..
mase tu hr kames..
ptut nya aku ngan abh gi konvo tu..
tibe2 pg tu abh saket kaki.. tibe2 bengkak..
kitorang suspek gaut.. huhu
abh tak leh nak jln sgt.. terjengket2 jln.. huhu..cian kat abh..
mak lak kene jaga bby..
adek aku wat keputusan takmo gi konvo tu..
dh sume nye takleh gi kan.. huhu
cian die.. mak aku ckap la, gi je la sorang..
tp my sis takmo gak gi.. sbb fmly takde..
lg pn abh ngh saket.. takmo la tggl kan.. huhu
pg tu terus hntr abh gi klinik.. kene la satu inject.. hehe

to my sis, takpe la.. konvo tu ape la sgt kan.. asal kn dh tamat blaja dip tu pn dh kire ok.. (^_^)
lg pn boring la duk lame2 kat dlm dewan tu.. mmg membosan kan.. haha

heppy befday!!


selamat hari lahir kepada abgku cyg, khairul azhan
moga ape yg dihajati tercapai
may Allah bless u
i luv u so much!!



actually, i ade present utk u.. hehe
nnti la i bg ye.. muah!!

Tuesday, November 30, 2010

pokpek2

salam..
hr ni aku dh ade kat shah alam..
kul 4 pg td smpi.. hehe
tumpang member..
tq anep!!.. (^_^)

sori i balik tergesa2..
tak sempat nak say gud bye to all my fren..
sem depan dh tak jumpe dh.. huhu
rase sedih gak..

hr ni tak watpe pn.. duk umah je..
basuh kaen aku yg se'bak' tu.. hehe
mlas nak basuh kat utm..
ade la 3 kali trip.. hehehe
habis la melambung bil air n letrik bulan ni..:p

mase duk sidai baju td, tibe2 ade van pos laju dtg..
ak dh agak dh.. mmg i punye brg.. hehe
P1 broadband yg latest tu..
hr tu dorang ade kol.. ade promotion..
utk broadband tu, bulan2 byr 30 hinggit jer!!
capasity 10 gig lak tu.. huhu
harge sebenar klu tak silap 89 inggit..
tp broadband ni bukan aku yg gune nnti..
my fwen yg gune.. so, nnti die la byr bulan2..:D


ini la broadband nye.. agak besar la gak.. hehe


takde kaitan ngan bband td.. hehe
ini pin.. aku belikan tuk my lil sis..
die tak habes2 nak bende ni.. naseb aku ternnmpk kat satu kedai ni..
so, belikan la..(^_^)


ini kek mase kitorang wat farewell party.. huhu
tak nmpk tulisan nye..
"FAREWELL PARTY DE 2010/2011"
mase ni tak ramai yg join
ade yg dh balik
ade yg bz
ntah la
kredit to me(perasan jap) n amer coz arrange benda yg tak seberapa ni
hehehe

Sunday, November 28, 2010

Saturday, November 27, 2010

movie!!!!

movie yg aku nak tgk sgt2 :

- harry potter
- rapunzel
- megamind
- hiss
- unstoppable
- narnia

ade sape2 yg sudi belanje??.. hehe

pon pon!!

salam..
skrang ni ngh relax2.. smbil2 tu update jap blog ni..:p
tgh hr td my famly dtg angkut brg2 i..
lepas angkut2 tu dorang terus blik..
my father ni tak suke duk lame2.. hehe
klu nk jln2 pn, mcm takde ape je nak tunjuk kat sini.. hehe

kul 2 lbih lak aku stdy ngan mei2 kat kafe..
stdy yg kire2 je.. huhu
lepas tu gi beli kek tuk mlm ni..
mlm ni ade wat 'party' kecil2-lan.. hehe

a.p.a.2 a.j.a :D

salam..
monin sume..
pg ni aku tak tdo blik lepas sbuh.. hehe
lepas sbuh terus gi basuh baju..
jap lg my family nak dtg.. nak angkut sume brg2 aku.. huhu

mlm ni ade gathering tuk dak2 batch aku..
perjumpaan tuk kali terakhir sblm cuti sem..
coz sem depan masing2 dh prktikal.. so, 6 bulan kot tak jumpe.. huhu
tp aku jumpe paan je la sbb tempat prktkl same.. hehe

smlm aku terbaca wall fb kwn aku..
die post video citer thailand..
citer 365 wan hang ruk.. hehe
maksud nye, 365 i luv u.. agaknye kot.. hehe
best gak citer tu.. romantik sungguh!!..(^_^)
aku pn layan kat youtube smlm.. bukannye stdy.. hehe
baru episod 1 aku layan.. nak layan sume, tenet slow..
kat umah je la layan..:p


ini la pelakonnye.. cute!!


Thursday, November 25, 2010

homecoming

salam..
baru lepas stdy.. nak rest jap.. hehe
tggl lg due paper lg.. huhu
harap dpt jawab.. insyaAllah.. amin..(^_^)

sbtu ni my parents dtg utm.. amek brg.. huhu
tp, aku takleh nak ikut balik.. sbb paper last hr isnin.. aduy.. spoil betul la..
terpakse la gua balik ngan bas.. huhu
emm.. tak tau nak blik hr ape..
igt nak blik hr rabu..
selase tu kene setle kan brg2 nunu n ana.. letak kat store.. huhu
rabu kot blik..:p
khames tu adek aku konvo.. kene la hadir.. huhu
coz my mum n dad can't go..
abh keje.. mak lak jage bby.. huhu
maybe aku ngan tiah je la gi..:p

Wednesday, November 24, 2010

harry.. oh harry...

JOM LA TGK HARRY POTTER!!!

aku layan kot citer tu..
dari yg first smpi yg latest..
skrang ni citer tu dh nak habes..
tp ade due part lak..
part pertama ngah tayang.. part kedue lak taun depan.. hehe
saje je bg suspen kat penonton..:p
tak kire.. nak tgk gak!!!.. hehe

done!!

salam..
aku baru je blik dr urusan2 rasmi.. hehe
bukannye rasmi pn.. setel kan psal insuran utk praktikal nnti..
mula2 gi fakulti dlu, amek surat pengesahan..
pastu berjln ke pejabat HEMA (lbh kurang mcm HEP)..:p
naseb la surat insuran tu leh pos ke rumah..
klu takleh, kene tggu la surat tu siap.. huhu

citer pasal praktikal ni..
sem depan aku praktikal kat mesiniaga..
dekat ngan umah.. jimat sket.. hehe
harap2 leh wat keje time prktkl nnti.. insyaAllah
naseb ade member... (^_^)


ini la mesiniaga.. unik kan design bangunan die..(^_^)

Tuesday, November 23, 2010

stdy + relationship!!

salam..
skrang ni ngh stdy kat fakulti ngan izaq n mei2..
stdy inventori.. huhu
dorang la member stdy grup aku skrang.. hehe
sem ni byk gak habes kan mase ngan dorang..
smpi pakwe aku agak cemburu ngan dorang..
sbb aku sorang je pmpn.. hehe

for my luvly hubby:
"jgn risau ye bang.. dorang ni ok la..
dorang ni baek sgt2.. hehe"

aku slalu ckap kat die, jgn risau sgt..
aku pandai jaga diri kat sini..(^_^)
jgn cemburu sgt ye.. i tetap u yg punye tau.. insyaAllah..(^_^)
aku ni jenis yang setia pada yg satu..
watpe nak cari org laen sedang kan ade org yg sayang kan kite..(^_^)
n i luv u to..:-*

Saturday, November 20, 2010

watta week!!

salam..
this week is so bz to me.. hehe
baru lepas enjoy2 with me fren..:p
td klua ngan sue, ana n nunu.. gi OU..
pergh!!.. taknak penat lak jln2 kat situ.. giler besar!!
aku rase, OU ni lg besar dr Mid..
1st time kot jejak kat OU tu..
ade 2 wyg lak tu.. TGV n GSC..:p
sblm tu aku tdo kat hostel uniKL kat bangsar..
leh tahan gak hostel die.. satu bilik 4 org.. luas gak..

mase hr kames hr tu, aku gi sunway lak ngan adik aku..
tgk citer Takers..
best gak citer tu.. suke part chris brown kene kejar ngan polis..
mendebarkan!!.. hehe

luse kene balik utm dah.. aduy..
ade 2 paper lg.. wuwuwuw
dh la kat umah ni tak sentuh pn buku..

Saturday, November 13, 2010

home sweet home!!

salam..
akhirnya.. sampai juga ku dirumah.. huhu
alhmdllh..
yg bestnye, bile smpi bkt jalil, kene tukar lak bas.. double daker lak tu.. hehe
dh smpi shah alam, peh!! ramainye manusia kat stesen ni..
dh makin ramai org naek kat shah alam ni..
dh la kecik je stesen ni..:p
agak popular disitu.. hehehe

bile dh smpi umah, mula la..
bergosip2 ngan adik2 ku.. hehe
ntah ape2 ntah yg kami bercerita.. mcm2..:D

TAK SABAR NAK TGGU SBTU DEPAN!!!!!! hehe
coz nak jumpe n hangout with my best buddies..
mizz them so much!!
wlupn baru je jumpe hr tu.. hehe

mggu ni kene stdy gak.. wlupn cuti semggu..:p
lepas cuti smbung exam balik.. aduyai..
duk umah ni kene rajin sket..
jgn nak maen2 ye wani.. sem ni kene score gak!!..(^_^)

Wednesday, November 10, 2010

feel like to dance.. wweehuuuu

tak sabar!!!!

salam..
lame nye la nak hr jumaat..
tak sabar nak jawab paper exam.. hehe
n jumaat gak aku blik shah alam.. yahooo!!!!
can't wait!!..:D

can't wait for everyhting..
pertama : meet my family
kedua: meet my bff time skul rendah.. lame tak jumpe die.. mizz her so damn much!!!
ketiga: meet my bff kolej.. hehe

rindu sama kamu2 sume.. haizz
rindu serindu2 nye la..
sampai saket dada i.. hehe
pelik2..:p

tak sabar!!!.. tak sabar!!!.. nak jumpe korang2.. (^_^)

Saturday, November 6, 2010

final exam!!

salam..
mggu depan dh start final dh.. huhu
harap dpt jwb dgn tenang nye.. amin.. (^_^)
sem ni amek 3 paper..
rase nye 2 paper leh jawab.. insyaAllah..
paper lg 1 ni yg takut ni.. huhu
kene stdy hard n smart..(^_^)
paper aku start 12.11.. lmbt lg.. huhu
rase takde mud nak stdy lg.. hehe
tp, klu tak stdy pn boring.. tak tau nak watpe..
baek stdy sket2..:p
pakwe ku hr ni last paper..
gud luck darlin!!..:-*

time final ade cuti smggu.. raya haji..
rase mcm time spm dlu.. stop kejap, pastu smbung blik exam.. hehe
lepas 12.11 blik shah alam..
yeay!!.. lame dh tak blik umah.. dh sebulan!!..
smpi aku rase saket dada, sesak nafas, gelisah..
maybe homesick kot.. hehe
tak pena kot rase mcm ni.. ntah la..
hanya Tuhan je tau perasan aku mcm mane..
kwn2 aku siap suh gi klinik.. medicak check-up.. siap suh x-ray lg.. hehe
i'm fine my dear frens.. insyaAllah..
just rindu kat family je.. that's all..

smlm ade la stdy sket.. QC..
tu pn 2 bab je.. pastu terus lelap.. hehe

pape pn, GUD LUCK TO ALL MY FRENS!!
jawab leklok ye.. klu tak tau, hentam je.. jgn bia kosong.. hehe
itu la pesanan yang slalu pakwe aku bg.. hehehe klu tak tau, tembak je.. asal jgn tggl kosong..:p

Friday, October 29, 2010

aduy.. kene postpone gak blik shah alam..
mggu depan kene present sistem Wagner Whitin.. aduy!!
harap leh wat sistem ni.. amin..

go! go! my team.. we can do it!!..(^_^)

jiwa kacau!!

Ya Allah..
nape hati ku skrang ni asyik tak tenteram je ni..
always thinking to go back home je..
donno y..

tenangkan lah fikiran ku Ya Allah..

dh lame tak blik umah.. dh sebulan kot.. huhu
tak kira gak, isnin ni lepas taklimat LI aku terus blik shah alam..
no exception!!

tak sbr nk jumpe fmly..
jumpe my best fren.. baru dpt contact die..
mizz her so much!!

Ya Allah.. nape ht ni.. rase nak nangis je ni....

Thursday, October 28, 2010

Wednesday, October 27, 2010

Monday, October 25, 2010

DE vacation

23 and 24 October, 2010

merupakan percutian yang tak dpt ku lupakan..
batch aku wat holiday kat air papan, mersing, jB..
mmg best giler sbb dpt bercuti kat tepi pntai..(^_^)

kitorang gerak 5 kete..
bile smpi je, terus gi pntai tangkap2 gambar.. hehe
jakun jap sbb dh lame kot tak pegi pantai..:p

lepas check in kitorang wat aktiviti..
buat layang2.. hehe
layang2 ku tak menjadi.. huhu
ade yg wat bentuk wau.. tp tak leh nak terbang gak.. hehe
pastu wat istana pasir lak..
tp takde la gempak istana nya, sbb takde peralatan nak wat.. hehe
mmg best..:D

time ni berkumpul kat kafe

wat layang2..:p

istana pasir yg dibuat oleh member aku

geng A N W... :p


dh ptg sket, kitorang wat persiapan tuk dinner mlm nanti..
dak2 gurlz wat koslow n mash potato..
yg guyz lak bakar ayam n ikan..

lepas maghrib, sume bersiap2 tuk dinner bbQ..
tema mlm tu adalah Hawaian.. hehe
mcm2 baju ade.. ade gak yg tak ikut tema..:p

lepas sume dh mkn2, acara pertukaran hadiah lak..
then, king and queen of the night..

Hawaian night

lepas sume dh selesai, kitorang gi lepak2 kat tepi pnti..
tibe2 dorang nak berlatih tarian poco2.. hehe
klaka.. yg bdn keras terus jd lembut bile menari byk kali..
mmg best!!!

esok pg nye, dak2 ni bgn awal2 nak tgk sunrise..
aku malas nak join.. ngantok giler..:p
dlm kul 10 kitorang gerak balik..


thanks to all yg pegi..
mmg best percutian ni walaupn ade masalah pd mlm bbQ tu..
tp kite dpt harungi nye.. hehe

Wednesday, October 20, 2010

cancel lagi!!!

aduy..
ptut nye present psm hr ni..
skali cancel daa.. huhu
postpone hr jumaat lak.. aduy
menyirap aku!!..
org ngah excited nak present, asyik cancel jer..
skrang ni dh takde mud nak present..
kang aku tunjuk slide je kang mase present.. takyah berkata2.. hahaha

sbr je la..
jika ini ketentuanNya, aku redha..
mesti ade hikmah disebaliknya..
cian kat kwn aku.. smpi nak nangis..
die nangis pn bukannye sbb ape..
sbb die dh plan nak blik mggu ni..
igt leh la blik awal.. huhu
tp, ape kn daya.. huhu
sbr ye my pren..(^_^)

Tuesday, October 19, 2010

men-cuak-kan

ptut nye pg td ade presentation psm...
skali dtg2 member ckap aku punye cancel..
aduy...
waktu utk aku present clash ngan penilainye kelas..
so, dorang suh present sok pg..
sbr je la..:p
kwn2 yg lain dh habes present dh..
baru nak rase bebas.. hehe
takpe la.. mesti ade hikmah disebaliknye..(^_^)

Monday, October 18, 2010

hepy befday to me!!

hr ni hr lahir ku yg ke-23.. huhu
makin hr makin tua..:p

mlm td kwn2 ku dtg bilik tepat pada kul 12 wish befday..
siap bwk hadiah lg.. hehe
tq to faz n emi.. cantek hadiah tu.. hehe
tp kan, bile lak wani nak pkai??..:p
klu org yg tak bertudung leh kot pkai..:p
takpe la.. nanti wani cari idea nak pkai bile..:D

ramai gak org wish kat wall fB aku..
kan best klu dorang bg hadiah gak.. hehehe
gurau je la.. tak mengharap pn..:p

anyway, tq pada yg wish tu..
may God bless u all..(^_^)
amin...

Sunday, October 17, 2010

duit duit duit!!!!

setiap kali hujung sem mesti masalah yg sama..
iaitu duit.. huhu
aku pn pelik la..
mane pegi duit2 aku.. huhu
nak kate beli mcm2 tu, emm.. takde kot..
sem ni aku mane ade beli brg setiap bulan..
duit tu aku habes kn ke mknn je kot..
aduyai.. duit2..

nk mintak kat abh, hr tu baru mintak.. huhu
abh pn tanye mane duit ko... huhu
hr tu pn abh bg tak ckup..:(
kene beli ink printer la.. dh la kene beli catridge.. bukan nye yg refill..
duit wimax pn kene byr lg.. huhu
duit bku pn aku tak setle lg.. huhu.. lg 50 inggt kene byr..
tu la, gedik sgt nak beli yg ori..
hey, suke ht aku la nak ori ke tak.. nak blaja jgn kedekut..
mcm mane nak mintak kat abh ni.. huhu


"Ya Allah, permudahkan lah kerja ku.. aku sgt2 perlukan duit..
tlg la hamba mu yg lemah ni Ya Allah.. berikan lah aku petunjuk Mu...
amin"

salah timing

setiap kali perkara ni terjadi, mesti kurang naseb bg die..
arghhh!!!!.. nak marah pn takleh..
emm... takpe la.. bia la dlu..
tggu la 2 3 hari ke.. huhu

rase mcm dh give up nak berpasangan ni..
kene jaga ht org la..
tak tenteram hidup.. huhu

Saturday, October 16, 2010

bored+alone+home sick!!

salam..

hari ni rase sgt2 boring.. huhu
nak wat keje pn takde mud.. huhu
rumate aku takde hr ni.. tgh hr td die ade demo silat kat depan pengantin.. hehe
pastu die klua lak ngan kwn die.. tak tau gi mana..:p
rase kesunyian sgt2..
plus, pakwe aku lak wat hal.. aduy
bile msg tak blas.. ntah la..
malas nak amek port..
bz sgt ke??!!!
lantak la ko nak wat ape pn..
jgn nak ngadu ngan aku nanti!!!

mggu ni tak dpt nak blik sbb keje byk..
klu blik umah nanti bukannye nak wat keje..
duk tgk tv je nanti..:p

mggu depan adalah mggu prsentation..
yg paling menakut kan presentation PSM!!!
arrggghhhhh!!!!
harap semua nye berjalan lancar.. amin..

isnin ni adalah hr lahir ku.. hehe
dh 23 taun dh aku..
emm... umur yg sebaya ngan aku skrang ni ade yg dh kawen dh pn.. hehe
aku bile lg??..
sbr je la ye..
stdy pn lum habis lg.. tggu la habes nanti..
dh keje 2 3 taun ke.. klu ade jodoh, ade la..(^_^)

rase lame nye nak habes stdy ni..
aku nak keje.. cian kat my dad..
umur die skrang ptut dh bersara..
aku dh la anak sulung.. tp still stdy.. bile la aku lak nak blas jasa ibu bapa ku..
mak abah, tggu ye wani habes stdy..
insyaAllah, lepas wani grad, wani terus keje..(^_^)

Monday, September 27, 2010

makan byk, perut buncit.

semalam merupakan hr yg memenatkan.. tapi enjoy!!.. hehe
semalam beraya sakan sekitar jB..
kul 9.45pg gerak..
mula2 gi pasir gudang kat umah zu..
mak die msak bihun grg n nuget.. sedap!!..(^_^)
then gerak gi umah huda kat tmn dato penggawa..
mkn ns tomato!!.. hehe
pastu gi umah dayah kat tmn impian emas.. mkn ns ayam..
next, gi pontian.. gi umah amer..
last destination, gi segamat.. ayah die wat ns ayam..
smlm perut ku di isi ngan ayam je.. hehe
smpi kolej kul 1 pagi..

Sunday, September 19, 2010

ape2 aje

salam..
huhu.. lame tak menaip kat blog ni.. :p

skrang ni dh 10 syawal.. mood raya still ade lg ni.. hehe
tp tu la.. raya taun ni agak suram sket..
bukannye beraya sgt pun taun ni..
duk umah je..
tak blik kampung pun..
nak beraya ngan kawan2 pun dorang mane blik dr kampung lg.. huhu
bile dh blik, aku lak yg kene blik utm.. aduyai.. dugaan.. hehe

rase jeles ngan kwn2 yg laen..
sume beraya kat kampung..
raya ngan sedara mara.. huhu
ntah la.. maybe famili aku jenis yg tak sambut sgt..
sambut ala kadar je..
klu tau tak beraya kat kampung, baik aku ikut raya kat kampung member je.. huhu
sbr je la..

SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM..(^_^)

Thursday, August 5, 2010

luahan hati

huhu
tak tau nak ckap ape skrang..
skrang ni tak sedap hati..
masalah ngan belajar..
masalah ngan pakwe.. huhu

mggu depan nak start puase dh..
harap dpt puase penuh.. insyaAllah..:)

Monday, July 26, 2010

best experience ever!!

25.7.2010, 8.00 p.m
hr ni kitorang gi puteri harbour kat kota iskandar..
sblm gi tu singgah dlu kat kedai mkn Johan nak tapau mam..:p
ramai gak org kat situ..

jauh gak dr utm nak ke sane.. huhu
bile dh smpi, lepak2 kat tepi tebing tu.. mkn2 jap..
seperti bepiknik, tp di tgh mlm.. hehehe
risau gak lepak2 kat situ..
takut pak guard round2 halau kitorang.. hehe
al maklumla.. kat situ tempat elit2 parking kapal layar dorang..:p

bile ade pekerja round2 kat situ, kitorang cepat2 kemas.. hehe
naseb dh habes mkn..
brader tu just tegur "baek2 ye, jgn jatuh sudah"..:p
mase die tegur tu die ngah naek buggy.. ala2 mcm keter kat golf tu..:D
kitorang usha2 gak die, "leh tak kitorang naek??"..hehe
skali die bg daaa..(^_^)
ape lg, kami pn naek la.. round2 kat kwsn situ..
lepas tu brader tu ajak lg,"nak trun laut tak??"..
wow.. kitorang pn ikut je la.. mmg baek giler brader tu..
nak msuk boat tu actualy kene byr.. tp mlm2 ni, free jer.. hehehe
so, kami pn ronda2 kwsn situ ngan boat..
dr sini kite leh gi singapor n danga bay.. wuhuuu..
mmg best..:D

lepas ronda2, kami pn balik..
brader tu pn nak blik dh..


tq brader man bwk kami jln2..
mmg best..(^_^)
laen kali kami dtg lg tau..
nanti kami contact2 ngan brader man..:D

Monday, July 19, 2010

sedih bile mendengar nye

baru dpt kol dr my lil sis..
die ckap sok nak blik shah alam dh..
die nak benti blaja dh.. huhuhu
sedih bile mendgr nye.. bukan sedih sbb kecewa die nak benti..
sedih sbb die takleh nak bwk kos tu..
kos yg die mmg tak minat..
bile dh tak minat mmg smpi habis blaja takde input yg masuk.. huhuhu
sblm ni die ade bg tau yg die takmo blaja dh..
aku ckap la bg tau mak ngan abh psal keputusan die..
my parents mmg faham klu org dh tak minat nak study.. lg2 bukan yg kite minat..
klu dipakse lg la tekanan hidup.. huhuhu
time dip dlu pn die dh ckap tak suke kos tu..
aku ckap sbr je la.. habes kan je blaja dip tu.. huhu

sabar ye adek ku.. esok setle kn ape yg patut..
tenangkan fikiran mu..
rehat secukup nye..
no matter what, kami ade support u..(^_^)

Sunday, July 18, 2010

batu yg di pahat

hr ni aku, faz n emi gi jln2 batu pahat..
emi teringin sgt nak gi batu pahat, so faz pn bwk la kami gi sane.. hehehe
kul 11.30 gerak..
sampai2 je kitorang gi UTHM dlu.. tempat faz blaja mase dip dulu..
siap round2 hostel lg..
faz crite la sume kisah nye di sini.. hehehe
mase round2 tu, aku terdgr kat radio hari ni ade pc fair kat batu pahat mall..
so, alang2 dh kat sane, kitorang singgah la kejap..:D
dpt la pendrive n dvd..:D
sebelum nak gerak, sempat lg aku ngan faz maen boling 1 game.. hehe
emi takmo maen..:p

pastu round2 bandar batu pahat..
sempat lg mencari KPTM.. tempat member blaja dip dlu.. hehehe

kami terus kan perjalanan ke pantai..
pantai minyak beku.. frosen oil.. hehehe...:p

lepas tu singgh ayr hitam..
emi nak beli kerepek..:D

then, kami blik ke jB blik.. huhuhu
penat gak.. tp seronok sgt2..:D

Thursday, July 15, 2010

SALE!!!!

penat sungguh..
baru blik dr shopin kat jusco tmn U..
hr ni ade sale sehingga 70%.. :p
ramai giler org..
mmg rakyat malaysia ni suke shopin la.. hahaha
nk plih baju ok lg.. bile nak byr tu, mak ai.. kene que..
pnjg giler beratur..:p
aku rembat slua jeans la, ape lg..:p
klu nak beli yg mhal2, kene tggu sale la jwb nye..:D

Wednesday, July 14, 2010

semester baru

salam..
skrang ni dh masuk semester baru.. 20102011-01..
sem baru ni aku keseorangan kerana kwn2 rapatku takde.. huhu
mereka praktikal sem ni..
tp takpe.. still lg ade member2 laen..:p

Saturday, June 26, 2010

hitam yg bcuk!!

ptg td aku mandi kan kucing ku, hitam..
dh sebulan die tak mandi.. hahaha... bcuk!!..:p

nseb la die tak byk meragam..
tkut gak nak mandi kn die.. tkut die cakar ke.. hehehe..:p
die hanye meow je..:p

Thursday, June 17, 2010

Beautiful Monster Lyrics

In all my life, and the hereafter, i've never seen someone like you
You're a knife, sharp and deadly, and its me, that you cut into
But i don't mind, in fact i like it, though i'm terrified, i'm turned on but scared of you

(Chorus)
She's a monster, beautiful monster, beautiful monster, but i don't mind
And i need her, said i need her, beautiful monster, but i don't mind

Ohhhh
Said I dont mind i dont i dont mind
No i don't mind
i dont mind i dont i dont mind
No i don't mind
I dont mind i dont i dont mind
Ohhh No i don't mind

In her eyes is love and fire, and my heart, she's burnin through
But i don't mind, in fact i like it, tho i'm terrified, i'm turned on but scared of you

(Chorus)
She's a monster, beautiful monster, beautiful monster, but i don't mind
And i need her, and i need her, said i need her, said i need her, beautiful monster, but i don't mind
i dont mind i dont i dont mind
No i dont mind

Playin with my heart and she's playin with my mind. And i don't mind i dont i dont mind, no i don't i dont mind, no i don't mind, i dont i dont mind

i dont mind i dont i dont mind
No i dont mind i dont i dont mind
i dont mind i dont i dont mind
I dont mind i dont i dont mind
Ohhh No i don't mind

(Chorus)
She's a monster, beautiful monster, beautiful monster, but i don't mind
And i need her, said i need her, beautiful monster, but i don't mind

ohhh ohhhh
Said I dont mind i dont i dont mind
No i don't mind
i dont mind i dont i dont mind
No i don't mind
I dont mind i dont i dont mind
Ohhh No i don't mind

Wednesday, June 16, 2010

new layout..:p

salam..

dh lame nye tak update blog.. hehehe..:p

my blog layout it's being change..:D
emm.. lawa gak..:p
agak serabut sket.. hehe

cuti ni duk umah je..
boring gile.. huhuhu
duk umah asyik mam je..
ntah brape berat aku skrang ni..:p

skrang ni online menggunakan laptop baru abah.. hehehe
Dell Inspiron tu.. huhu
murah gak abh beli..
window 7 tu.. hehehe

tomorrow my fren from batu pahat will be coming to KL..
die gi umah nunu dlu..
sabtu ni ade kenduri kat perak..
so, sabtu ni maybe amek dorang kat umah nunu kot..
tak tau lg cmne plan skrang ni..:p

Friday, June 4, 2010

cuti yg boring

skrang ni cuti sem..
boring la duk umah.. huhuhu..

dont know wat to do..
nak klua pn takde membe.. huhuhu

nak dating lg la..
abh tak kasi nye..:p
sbr je la.. huhu

nak keje plak mlas..
mcm mane tu..:p

Tuesday, May 25, 2010

hepy befday nunu..(^_^)

selamat hari jadi kepada rakan ku nurul syuhadah..
dh 23 dh hang..:p

semoga hidupmu diberkati n bahagia disamping yg tersayang..(^_^)
wani bersyukur sgt2 dpt seorang sahabat mcm nurul..
u r my best fren forever..(^_^)

mlm td kitorang pakat ramai2 nak baling tepung kat nunu.. hehe
cian die kene mandi bunge n tepung..:p
sori ye nunu.. ini sume idea ur rumate, ana..:p

sebelum die kene sume tu, kitorang ade wat assg kat kafe..
ana dh wat pakatan awal2 ngan member2 yg laen utk bersiap sedia.. hehehe..
ana dh bg kunci awal2 kat member kitorang tuk tggu kat dlm bilik die..
kitorang dh la blik lmbt.. kul 12.30 baru blik..
dak2 ni yg tggu kat bilik ana dh msg2..

"bile nak blik ni??.. kitorang dh ngantuk.."

hehehe....
cian plak kat dorang ni..
kami yg kat kafe ni dh wish tepat kul 12mlm..:p
nasib selamat lg plan kitorang..
ana msg blik,
"tggu jap.. kitorang nak balik dh"..:p

aku ngan ana blik dlu.. nunu gi hantar member kat kolej laen..
aku ngan ana ape lg.. kitorang beli kek yg sepotong tu kat kafe..
pastu cepat2 balik bilik..:p
bile nunu dh sampai, ape lg.. baling tepung kat die!!!
hehehe...

cian die..
naseb die tak ngajuk..:p

hepy befday nunu.. muah!!..:-*

Saturday, May 22, 2010

result exam..(^_^)

rasa bersyukur sgt2 sbb result utk sem lepas ok..
dean list tu.. hehehe..:p

tp result terkumpul cpa lagi sket je lg kelas pertama.. huhuhu
takpe2..
sem depan usaha lg..(^_^)

emmm...
bile fikir2 tuk sem depan, ade psm plak..huhu
ape aku nak wat tuk projek ni..
tajuk pn takde lg..
nak wat pasal ape pn tak tau la... huhuhu

harap2 sem depan akan lebih baek dr sem lepas.. amin..(^_^)

Sunday, May 16, 2010

hepy time

salam..

semalam seronok sgt2..
nak tau nape??
coz i having fun wit my fren..
kitorang gi mandi air terjun kat gunung pulai..(^_^)

sblm gi mandi tu kitorang singgah kenduri kawen akak kepada H..
Selamat pengantin baru.. :D
cantek sungguh decoration perkahwinan die..
tema die ala2 diraja gitu..hehe
tp mmg cantek..
cume kitorang tak sempat tgk akak die bersanding..
sbb lepas mkn terus cau..:p
kejar mase katekan..:p

dlm kul 12.30 kitorang gerak..
otw nak gi g.pulai kitorang singgah masjid dlu..
salin baju, solat zhr..(^_^)
then, on the road again..:p

kitorang gi dlm 4 buah kete..huhu
mmg syok!!..:p

dlm perjalanan, aku tak sbr2 dh ni nak terjun dlm sg ni..
panas ni beb.. hehe

bile dh smpi, kene plak hiking sket..huhu
penat woo..:p
dh la masuk dlm kawasan larangan plak tu..:p
leh dikenakan denda tau..
tp bile naik, ramai je ade kat atas..
so, tak kesah la..:p

otw hiking tu, ade yg mmg penat..
takleh go on..
tp kitorang ckap, slow2 ye..(^_^)

mmg berbaloi gak naek smpi atas...
air sg nye dalam gak..:p
klu nak mandi air terjun kene daki kat batu2 yg licin..
so, mandi mande kat bwh je..:p
aku nak gi, tp dak2 laki plak ramai.. huhuhu

lepas mandi mande, mkn time!!..:p
kami ade bwk jajan, buah tembikai n sandwich..
sedap!!..:p

time tu dh la hujan, tp tak lebat pn..
satu due rintik je..:p

dlm kul 4.30 kitorang gerak utk pulang..(^_^)
kitorang salin baju kat masjid n solat asr skali..

aku ingt dh nak blik dh..
rupenye yg lead kitorang dr depan ajak gi pantai plak..heheh
tgk matahari terbenam plak..
mmg seronok!!!..(^_^)
cantek sungguh pantai tu..
aku tak ingt ape name nye.. hehehe
smbil tgk mthr terbenam, sambil tu mkn mknn yg tak habes td..:p

pastu kitorang singgah slt maghrib plak..
lepas tu baru blik..:p

kami dinner same2 kat restoran chaou phraya..
then, baru blik utm..(^_^)

mmg seronok sgt2 semalam..
tp klu sume dpt ikut lagi seronok..
takpe2, laen kali kite gi lagi ye..(^_^)

terima kaseh kepada semua yg gi semalam..
mmg pengalaman yg tak dpt ku lupakan utk selame2 nye..(^_^)
syg korang sume.. muah!!!..:-*
(^_^)

klu nak tgk gmbr, tgk kat fb i..:p
click here...

Friday, May 14, 2010

air terjun!!

huhu.. setelah sekian lame aku meninggalkan blog ini.. hehe..:p

esok me n my geng akan berkelah kat air terjun.. yeay!!.. :D
dh lame rasenye tak gi mandi sungai..
last pegi pun mase skul menengah kot..:p

sblm gi berkelah, kite gi kenduri kawen dlu.. yeay..:p
jimat duit kat situ.. hehehe..
one of my fren's sister is getting married..(^_^)

tak sbr nye esok..(^_^)

semoga perjalanan kami pada esok hari selamat pergi n selamat pulang..
amin.....

Sunday, May 9, 2010

what a nite..:D

salam..
baru blik dr jln2..:p

td lepas isyak, member ajak gi angsana..
ade konsert sua rasa tv9..
dpt tgk nubhan, akim, shila oiam, alif oiam, nabil, jay jay, ngan due org dr idola kecil (tak igt name dorang)..:p
best gak persembahan dorang..(^_^)

mase nak habis konsert tu, ade masalah teknikal sket..
tp pengacara die, nabil n alif, mmg tip top la..
pandai handle keadaan..:p
suke tgk nabil wat lawak..:D

mase nak blik, krete plak susah nak cari..
parking kat angsana..
jenuh gak nak mencari..
tak ingt parking blah mane..:p
mmg klaka time tu.. hehe..
tp best.. siap lari2 dlm kawasan parking tu nak cari krete punye pasal..:p

otw nak blik, ade krete kat depan kitorang nyaris2 je nak kene langgar ngan lori.. huhu
nasib baek la takde ape2 yg berlaku..
klu tak, dgn kami2 kene langgar.. huhu
alhamdulillah tak jd ape td..(^_^)

bile dh sampai kolej, pintu gate kolej plak kunci..
mcm mane nak masuk ni??..:p
kitorang decide, bg kat dak laki je pegang krete ni.. hehe
dorang punye kolej tak kunci..:p
nasib sblah2 je..:p
dh la dak tu ngah tdo..
sori ye mr. A.. ganggu ko je..:p
anyway, tq ye..(^_^)

aduyai.. mmg best mlm ni..
mcm2 berlaku..
hepy sgt2 sbb having fun with my fren..(^_^)
sayang korang sume..:-*

Friday, May 7, 2010

tik tok tik tok

hr ni aku ganti pose.. huhu
alhamdulillah, pose penuh..:p

mase klas ASP td, kepale aku saket btul..
berdenyut2 kat blah kanan.. huhu
takut bile fikirkan ade ketumbuhan ke.. huhu
mintak2 dijauhkan.. amin....

td berbuka kat restoren bibik..
mkn ns aym penyet..:p
ade member kate sedap..
tp bg aku, biase je..:p

ns ayam penyet yg aku rase paling sedap kat arab street, singapor..:p
mmg sedap giler.. ngan rempah ayam n sambal die yg super delicious..(^_^)
bile la leh dpt makan lg ye..:p

ahad ni mother's day..
aku hanya mampu ucap gune msg je.. huhu
nak kol kredit takde..
nak balik pn duit takde.. huhu
abh tak masukkan duit lg..:p

ape pn, selamat hari ibu, mak..
mak mmg ibu yg terbaek bg wanie..
membesarkan kami adik beradik dengan sabarnye..
wanie mintak maaf jika ade salah dan silap yg wat mak tersinggung or terase hati..
sayang mak sgt2..

buat mak ku yg amat ku cintai:

"Bonda,
anakanda masih memerlukan petunjuk,
ke jalan kebahagiaan,
dunia dan akhirat,
setia mengajar erti kekuatan,
restu dan doa bonda iringkan,
terima kasih atas segalanya,
jasa boda akan anakanda kenang,
kerana kau adalah ibuku..."

petikan dr iluvislam.com


selamat hari ibu kepada semua ibu2 di dunia..(^_^)

Thursday, May 6, 2010

1st day

salam..

today was the first day of technical skill for ASP.net course..
En. Azali is the trainer for our class...
He is cool and very friendly..(^_^)

today just briefing and introduction about this course..
thank god that he is malay coz can speak in bahasa.. hehe
but he speak both language..:p

hope i can learn and apply this programming language in my PSM..(^_^)

Monday, May 3, 2010

penatnye......

fuh.. penatnye..
baru lepas mengangkut brg2 n kemas2 blik..
time to rest..:p

today was the first day of ASP.net class..
for the first 3 day, it will be the soft-skill class..
soft-skill ni dapat blaja cara2 communicate, mcm mane nak present better kat org ramai..
huhu.. mcm2 gak la blaja td..

lepas 3 hari baru blaja programming..:p
itu yg aku tak sbr tu..(^_^)
aku suke programming.. mmg minat..:p

Friday, April 30, 2010

mcD

salam.....

mlm semalam gi mam mcD kat ss 9, sebelah plaza masalam..

sblm gi mam gi amek fon abh kat kedai.. fon abh takleh detect line.. die punye antena rosak.. huhu

lepas amek gi mam mcD..
best2..(^_^)
aku mcm biase mkn double chese burger.. my faveret..:p

me n my mum (^_^)

anak sape la mkn bersepah ni??..:p


me n athiah (^_^)

me n dila (^_^)

Tuesday, April 27, 2010

email je la..:p

td infotrek kol..
die ckap klas isnin ni start kul 9 smpi 5..

aku tanye la klas nanti katne??

die ckap nanti die email kan jadual..

aku fikir blik, nape tak email je terus psal isnin ni..
nape nak kol??

hehehe..
klaka..:p

Friday, April 23, 2010

cuti!!

salam..

yea!!..
berakhirnya sesi pembelajaran utk sem ni..:p
leh rehat2 kn otak jap..
tak sbr nak blik umah.. huhu
tggu kepulangan wani ye..(^_^)

tp...
blik pn sekejap je.. huhu
seminggu je dpt blik..
aku ade amek kursus ASP.NET..:p
saje2 isi mase lapang n take this advantage to proof my programming..:D

td ade present auto psal video yg grup aku buat, CNC miling..
huh!!
ade je yg tak kene lecturer aku ni..
emm.. aku redha je la..
die ade suh wat blik klu nak dpt A..huhuhu
malas la aku.. fikiran aku time tu nak blik je..:p

maaf ye en. D..
sy tak dpt nak penuhi permintaan en..:p
sy redha je ape yg sy perolehi.. amin...(^_^)

actually, aku baru je lepas packing2 brg..
byk gak brg aku.. hehe
3 kotak, 2 beg besar, 1 baldi..:p
nasib ade kwn yg baek hati ofer tumpang brg kat umah die..

time kaseh Z..(^_^)

aku mlas nak letak kat stor..
kene byr plak tu 1 kotak.. huh

sok nak blik.. yea2..(^_^)
sok blik ngan kete..
tumpang member..:p

tq F sbb tumpangkan..:p

sume nye tumpang menumpang.. hehehe
nak wat cmne..
family jauh..
kat sini pn takde sedare mare..
so kene la pandai2 cari mkn..:p

Thursday, April 22, 2010

sistem IMS

salam..

fuh, lega..
sistem IMS sudah ku siapkan hari ni gak..:p

emm.. aku wat biase2 je..
tak memenuhi syarat yg lecturer aku nak.. huhu

sori geng.. ini je yg mampu i lakukan..(^_^)

susah woo nak buat.. gune excel plak tu.. huhuhu
dh la suh buat simplex method.. payah2..:p
nak kene ade syarat..
gune macro plak tu..
mane la aku reti nak gune bende2 tu.. hehe..:p
tp takpe, aku berjaya buat gak..
tp simple sgt..
just buat button link ke sheet laen je.. huhu..:p





ape2 pn, syukur alhmdllh..
habes gak assg ni..

tp....
still ade lg assg yg laen tak selesai lg..
harap esok dpt habeskan assg tu.. amin...(^_^)

Wednesday, April 21, 2010

end of this semester

salam..

td baru selesai last paper..
alhmdllh, leh jawab..
tp tak tau la jwpn tu betul ke tak..:p
harap2 sem ni aku lulus n pointer pn maintain..
naek sket pn takpe..:p
amin....(^_^)

nk blik pn rase takde mud..
coz assg tak siap lg.. aduy..
time2 final pn ade assg tak siap lg..:p
agak pelik.. hehe
tp takpe..
akan ku siapkn jugak assg yg tergantung tu..(^_^)

Tuesday, April 20, 2010

cirit birit!!

waaaa...
pg td terbgn sbb perut wat hal..
saket giler..
lepas membuang smbung la tdo blik..
pastu tgh hr ni pn saket lg.. huhuhu
cirit!!!..:p

ape aku mkn smlm ha??!!
rasenye kari dgg n ulam je..
pastu jagung..
emm..

harap2 perut tak wat hal sok.. amin..(^_^)
sok ade paper!!..:p

Saturday, April 17, 2010

today was a fairy tale

salam...

actually, not so fairy tale.. huhuhu

skrang ni ngah blur..
nak buat sistem IMS, bile sistem tak menjadi, benti jap..
try buat video PLC plak, lg la tak menjadi.. stop buat jap.. huhuhu
pastu buat report BI lak..
bile dh ade smgt, member plak tak siap lg part die.. huhuhu

so ape nak wat skrang??..:p
kite relax je la.. hahaha.. :))

bile dh relax2 ni, biase la fikir mcm2..
risau sistem IMS tu tak sempat siap..huhu
video PLC tu plak satu hal.. aduyai..
dh la kene tmbh lg satu assg.. wat video gak!!..
igt kite ni budak multimedia ke??!!!..:p

Friday, April 16, 2010

syg korang..:-*

klaka la kwn2 aku ni..
aku bersyukur sgt2 dpt kawan mcm korang..
rase lapang sket fikiran ni dgn masalah2 bile layan kerenah korang..(^_^)

be strong!!

td ym ngan my sis, D..
die ckap my younger sis, A, mcm dh takde kwn.. huhu
sedih bile dgr cmtu..

kwn2 die sume mcm dh jahat.. huhu
jahat mcm mane pn aku tak tau sgt..

aku ckap la kat D,

"bia je dorang tu.. takyah kawan pn takpe org mcm tu..
buat je hal sendiri.. cari kwn laen.. byk lg manusia yg leh jd kan kwn..
tp care pilih kwn tu ht2 la.. skrang ni fokus pd stdy dlu.. jgn mlas2.."

bile teringat blik pasal adik aku yg A ni, mmg rase nak menangis.. huhu
kat skul asik kene buli je..
sbb die gemuk n gelap..

hei!!.. lantak die la hitam ke, nak gemuk ke..
ko peduli ape.. ade die kacau hidup ko??!!!

aku pantang sungguh klu bab buli2 ni..

cian adik aku.. tertekan tau jiwa die..
die tak sekuat aku..
aku n D dh la takde kat umah sgt..
masing2 jauh..
nak kongsi masalah pn susah.. huhu
nak bg die semangat..

kitorang mmg rapat..
ape2 je mmg citer..
klu ngan mak n abh kureng sket nak bercerita.. huhu

hr tu bace blog A, aku sampai nangis2 kat bilik..
my fren bace pn nangis..:(
mmg sedih giler.. huhu
tak sangke die hadapi sume tu sorang2..

"A, maaf kan akak sbb takde kat sane nak bg semangat..:(
ko kene kuat kan semangat ko..
stdy rajin2..
bia la ape org nak ckap..
jgn terase sgt ape yg dorang ckap..
anggap itu satu cabaran..
jgn ikut sgt ckap kwn2 ko tu
go on je ngan life ko..
ko kan ade mak, abh, akak, n D..
itu baru dugaan kecik..
nanti ade lagi dugaan yg lebih besar yg ko kene hadapi..
ko kene igt, kitorang sume syg ko..
jgn igt kitorang benci ko..
ingt, Allah ade bersame kite sentiase
berdoa la byk2
mintak perlindungan, ketabahan, petunjuk dr-Nya...."

dinner with my grup member (^_^)

salam..

kul 8pm td ade dinner ngan grup ITE aku..
my grup leader blanje beb..:p
KFC lg.. hehehe

kitorang mam KFC kat jusco taman u..(^_^)
mmg kyg giler td.. hehehe..

thanks bos for the dinner..(^_^)
harap sem depan leh la grup same2 lg.. hehehe..:p

result dh klua!!

salam...

waaaa... result workplace n ITE dh klua!!
hehehe..

alhmdllh, result aku baek sgt2..:p
syukur sgt2 dpt A..(^_^)

tp, skrang ni risau kan IMS plak..
dh la assg die buat cincai2 je..
final nanti ntah mcm mane ntah..:(

aku harap sem ni akan lebih baek dr sem lepas..
harap pointer akan naek sket.. amin...(^_^)

Thursday, April 15, 2010

yeay!!

salam..

yea yea.. tggl lg satu paper je lg tuk habes final.. weeee..
skrang ni rase lega sket sbb paper2 yg dikire agak susah dh lepas..:p
tggl IMS (industrial management science) je lg.. huhu

tp assg plak yg tak siap2 lg.. waaa
aduyai..
takpe2.. wat plan2 ye..(^_^)

mlm ni aku nak relax2 dlu..:p

td tgk satu laman web ni, www.pinkevil.com
waaaa!!!.. lawa2 baju2 nye..
nak beli!!! hehehe..:p
kedainye kat mid valley rupenye..
mmg aku akan pegi nanti..(^_^)

bang, belikan syg satu leh??..:p

Tuesday, April 13, 2010

aarrrgggghhhh!!!!

opocot!!!

terkejut aku.. td takde letrik kejap..
dh la hujan2 plak tu..
ngan guruh2..
takut2.. huhuhu..
dh la duk blik sorang2.. rumate dh blik kg..:p

dh la baru lepas tgk citer seram kat blik member td.. huhuhu

nasib tak jerit td.. hehehe

penakut gak aku ni..:p

tax??!!

salam..

semalam abah ku msg..
die ckap,

"simpan sume bil2 atau resit2 buku or anything else"

emm.. bile bace msg tu aku terfikir..
for wat keep the bil??

aku pun blas la msg die,

"utk ape??"

he said for tax..

emm.. tax??
ape kene mengene??..
aku pun pelik.. hehe
tak reti la psal tax2 ni..:p

aku tanye la adik aku..

"ade dpt msg abh tak psal bil2??"

she said, "ade"..

aku pun tanye la ape kene mengene ngan tax tu??..

rupenye dgn bil2 tu leh tolak dr bayar tax..
kan abh ade tanggungan..:p
so, takyah la bayar tax mahal2..
hehehe..

oooo... begitu rupenye...:p
almaklumla.. aku ni bukannye reti pasal bende2 ni..
adik aku ni ade amek law..
so die reti la..
kebetulan sem ni mmg die blaja psal tax2 ni..:p

emm.. sepanjang aku blaja ni, mane pena simpan resit2 pasal beli buku2 ni..
sume beli kat lecturer.. huhu..
nota2 pn sume slide.. hehe..:p

klu bil wimax leh tak bah??..:p

Monday, April 12, 2010

dancing!!

skrang ni 8tv ade wat rancangan Showdown 2010..
its all about dancing competition..
lebih kepada hip hop grup dancing..

waaa... mmg kagum betul ngan peserta2 yg masuk..
best tgk dorang menari..

teringin sgt2 nak menari..
tp tu la.. ade batasan nye..:p

menari kat bilik je la..:p

klu ade muvi psal dancing, mmg wajib tgk..:p
last yg aku tgk, stomp the yard, step up 1 n 2.. huhu
high skul muzikal tu leh la..:p

paper ITE

salam...

pg td paper ITE..
alhamdulillah, leh jawab.. weeee...(^_^)

suke sgt leh jawab..
lg suke bile tau carry mark yg agak tggi.. hehehe..
dh leh dpt gred B kot..:p
tak campur lg final..:p
harap2 lulus n dpt A..(^_^)

tp ape yg aku bace smlm bukannye masuk.. huhu..
nasib la leh jawab..:p
syukur sgt2...

skrang ni kene fokus utk subjek Automation.. huhu
subjek yg kebanyakan student tak suke sbb lecturer nye.. huhu..:p
tp subjek ni mmg best.. leh tau pasal robotik, CNC, PLC..
mmg best..(^_^)
assg pn tak siap lg.. huhuhu
time final pn ade assg gak.. waaa.... mmg tak bg blik ke??!!

tp takpe.. teruskan perjuangan wanie!!
chaiyok2!!
(^_^)

Sunday, April 11, 2010

alahai ITE

skrang ni ngh stdy ITE - IT Entrepreneurship..

tak tau nak stdy ape.. huhuhu
dh la tak tau format exam nye cmne..
klu ikut kan jadual, mase 3 jam plak tu.. huhu
nak jawab ape je ha!!??

baju ketat??

salam..

td mkn tgh hr with my fren, M n A..
dh habis mkn, A ni tibe2 tanye..

"kenapa perempuan suke pkai baju ketat2??"

huhu.. terkejut aku..:p

aku tak tau nak jawab ape time tu..
sbb.. ntah.. hehe..:p

bg aku la kn, dorang nak tunjuk body la kot..:p

ntah, mane la aku tau, aku tak pkai baju ketat2!!
hehehe..

aku jawab kat die,

" ko tanye la sape2 yg pkai baju mcm tu "..:p

berani ke??..(^_^)

pemilihan jodoh?!?

semalam my boo mintak tlg watkan video dr slide p.point..:p
die tak reti nak wat.. hehe
so, tlg je la..(^_^)

video pasal pemilihan jodoh.. hehe..:p
gune movie maker je..

check out this vid!!


video


emm.. simple2 je aku wat..:p
tp bg die, yg terbaek woo.. hehe

(^_^)

bile tgk slide yg die buat, terlintas di fkrn ku..
adakah aku ni layak??.. huhuhu
emmm.....


lame gak nk tggu video ni upload..:p

while uploading, baek aku citer ape yg terbuku di hati ni..:p

hari ni ku rasekan sungguh2 bosan!!
and takde mud utk stdy.. huhu
bace note pn mcm2 tu je..
tak tau nk bace mcm mane dh..
bukannye masuk dlm kepale otak ni.. huhuhu..
how to study smart ha!??!

bile dh takde mud, mula lah fikir mcm2..
risaukan itu, risaukan ini..
rindukan family, rindukan my boo..:p
waaaaa..... nak blik umah!!!


haaa... dh finish pn upload..:p
selamat menonton..(^_^)

Train - Hey Soul Sister

"Hey, Soul Sister"

Heeey heeeey heeeeey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you
And so I went and let you blow my mind
Your sweet moving
The smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided you're the one I have decided
Who's one of my kind

Hey soul sister, ain't that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair you know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight

Heeey heeeey heeeey

Just in time, I'm so glad you have a one track mind le me
You gave my life direction
A game show love connection, we can't deny
I'm so obsessed
My heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna
And I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain't that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair you know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight

Well you can cut a rug
Watching you is the only drug I need
So gangster, I'm so thug
You're the only one I'm dreaming of
You see I can be myself now finally
In fact there's nothing I cant be
I want the world to see you'll be with me

Hey soul sister, ain't that mister mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair you know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight
Heeey heeeey heeeeey (tonight)
Heeey heeeey heeeeey (tonight)


love this song!!..(^_^)