Sunday, February 27, 2011

i'm deeply in love !!

assalamualaikum....(^_^)

rase mcm nak berkongsi dgn anda semua mcm mane saye berjumpe ngan kekasih buah hati saye.. hehehe
sebenarnye kami ni satu skul menengah.. satu kelas mase form 3.. name je satu kelas.. tp, tak pena bertegur sape pn.. haha
aku ni dlu mmg teramat2 la pemalu.. :p malu nk bercakap ngan lelaki.. haha
mase form 4, die dh pindah ke teknik.. mmg tak dgr brite psal die dh.. hehe
tp mase spm kot, ade gak contact2 ngan die.. ntah mane die dpt no fon aku ntah.. tibe2 je die msg.. haha..:p msg2 biase je la ngan die.. pastu lost contact... tp aku still simpan no die.. cume malu nak kol2 ni.. hehe
smpi aku blaja dip, aku still simpan no die.. mase sem 4 tak silap aku, aku tergerak ht nak msg die.. tp hampa, tiada balasan.. huhu
bile try2 calling2, tak dpt gak.. rupenye die dh tukar no laen.. huhu
naseb la aku ade kwn yg rapat ngan die.. die pn bg la no fon..
bile aku start2 msg ngan die, rupenye die pn mencari2 gak aku.. mane la aku menghilang.. haha
aku pena tukar no fon sblm masuk dip.. tak silap aku, aku dh bg tau die yg aku tukar no fon.. maybe, die tak dpt kot msg tu..:p
start from that, we all pn jd close.. tibe2 die luah kan yg die suke kat aku.. hehehe
malu la aku..:p aku pn ckap yg aku pn suke kat die... lepas tu terus jd couple smpi la skrang.. =)

alhmdllh.. dh nak dekat 4 taun kitorang bersame.. byk perkara dan benda yg mengajar aku menjadi matang sepanjang aku couple ni.. ni 1st time kot aku ade bF..:p
and he is my 1st love and last for me.. insyaAllah.. (^_^)
dlu aku mmg malu nak ckap ngan kaum adam, sekarang aku dh kurang malu utk bergaul ngan mereka.. hehehe
malu bertempat la.. bukan nye gedik2 ok!! :p
dlu die tau aku ni pemalu.. skrang ni bile aku dh jd berani sket, die mula cemburu.. hehe

"abg jgn jeles ok.. syg pndi bawa dri.. tak pena terlintas pn nak curang atau mendua kan abg.. luv u so much! (^_^)"

Sunday, February 20, 2011

ada apa dlm fon aku? :D

assalamualaikum...
kali ni aku nak share gmbr2 yg sempatku snap dlm fon aku ni.. hehe (^_^)


wayang tyme! hehe
dh lame dh ni.. taun lepas nye..:p
time ni tgk wyg ngan member2 UTM
tgk citer MAGIKA
citer die leh tahan la.. bg aku agak serabut bile ade lagu2 yg dorang nyanyi tu

*******************

gmbr yg atas tu ngh pilih hadiah tuk kwn aku kawen
aku tak tau nak pilih ape
so, aku pilih la pan yg tuk masak n set senduk2.. haha
adek yg bongsu teman aku gi beli hadiah
gmbr bwh ni lak dlm bas.. time nak blik umah
jem kot mase otw blik
smpi umah pn nak mghrb
mmg penat!


*************************

EAT TIME !
semua org kene mkn rite. :D
tp aku mmg suke mkn.. haha
nmpk je bdn aku ni kecik, tp mkn mmg kuat.. hehe
semua org sekeliling aku pelik sbb aku mkn byk, tp still maintain beb.. haha
maybe sbb sistem pencernaan aku ok kot.. hahaha
mmg bersyukur alhmdllh, stakat ni takde penyakit yg bahaye kt diri ku
(^_^)

PIZZAHUT!!!! hehe
time ni mase nk CNY.. pizzahut ade wat pizza baru smpena CNY
biase2 je rasenye.. ok la..:p
klu gi pizza hut, tak sah klu tak order meatball chesse
cedap woooo!! :D

gurls rule!! hehe (tibe2 je gurls rule.. haha)

*****

1st time mkn Krispy Kreme donut
mmg SEDAP!! hehe


*********************************

KERETA MATI TEPI JALAN!!

ok.. time ni actually nk gi beli brg kat giant blakang umah..
sblm tu gi hntr adek kecik aku n kwn2 die gi lib
otw nk gi giant, tibe2 adek aku nk tekan clush takleh
so, takleh nk tukar gear!!
aku kat sblah dh gelabah.. haha
naseb la krete takde kat blakang
clush tu mmg dh longgar.. rupenye myk clush dh habes.. huhu
aku pn kol my dad suh amek kitorang.. haha
mmg rase bersyukur sgt2 time tu sbb bukan mati kat jln besar
btul2 mati kat parking giant.. hahahaha
alhmdllh (^_^)

video kat bwh ni time krete kene tarik ngan kurnia
1st time tgk.. hehehe
agak perak sket kami2 ni.. haha
so WHAT! :p

video

*******************************

3 DARA PINGITAN!! haha

ini la adek bradek aku.. 3 org gurls in da family
LUV BOTH OF THEM!! :-*

*********************************


this is a gift from my fren.. tp aku tak dpt lg hadiah ni.. huhu
ade kat member.. die simpan kan dlu.. haha
hadiah ni sempena persahabatan kami ber4 selama 2 taun
terharu sbb die bg hadiah.. hehe
sory beb, aku takde hadiah nak bg..:p

Wednesday, February 16, 2011

tertekan!

assalamualaikum...

skrang rase nak nanges sgt2... huhu
aku tak kuat semangat mcm org laen.. korang nmpk je aku ni mcm ganaz.. haha
tp aku mmg lemah..
tak tau la nape skrang ni rase depress sgt2.. need to talk to someone..=(
blik td my bf yg amek.. aku rase aku telah buat die kecik hati.. huhu
ntah la........

Tuesday, February 15, 2011

Greyson Chance - Waiting Outside The Lines

luv this song!! enjoy it..=)




You'll never enjoy your life,
living inside the box
You're so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it's time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

chorus
I'm waiting, waiting, just waiting,
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it's just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There's a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I'm here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What's in you is out there

*repeat chorus

I'm trying to be patient (I'm trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

*repeat chorus

You'll never enjoy your life
Living inside the box
You're so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

nothing much to say!


assalamualaikum..

dh lame tak menaip dlm blog ni..:p
bukannye ape, rase mlas dh skrang.. hehe

first of all, i want to wish SELAMAT HARI LAHIR RASULULLAH.
hr ni merupakan hr Maulidurrasul..
klu korang nak tahu ape pengertian Maulidur Rasul ni, leh klik kat sini --> Pengertian Maulidur Rasul

hr jumaat hr tu my dad's company wat dinner for CNY.. wat kat hotel lg.. hehe
mkn ala2 bufet gitu.. mcm2 kot aku mkn.. dr mknn timur hingga ke mknn barat.. haha
lepas keje, aku stay kat ofis.. mlas nak blik.. sbb abh gerak dr umah kul 6.30.. aku dh smpi umah pn nak dekat kul 7.. so, aku stay je la kat ofis.. siap bwk baju salin, mandi kat ofis.. haha
jgn tak percaye, ofis aku ni ade shower mandi.. mmg syiok!!.. haha
lepas siap2 tu, tggu la my dad fetch me..
hotel tu dekat je ngan tempat LI aku, sbb tu aku malas balik..:p
dh smpi hotel tu, kitorang solat maghrib dlu la sblm masuk dewan mkn.. lepas tu ape lg, MAKAN TYME!! hehe
mule2 mkn ns ngan mcm2 lauk.. pastu mkn pasta plak.. then, manisan2 like cake n fruit.. lepas tu aku amek sket sushi.. haha.. itu mmg tak sedap la..
mmg kyg sgt2.. dpt ang pau lg tau..:p


*********************************

skrang ni aku rindu sgt2 ngan kawan2 aku... teramat2 rindu.. wuwuwu
nk jumpe korang sgt2.. tp ape kan daye.. sume nye jawuh2... wawawawa
kwn2 skul aku lak, sume nye dh ade tanggungjawab masing2.. sume dh kawen.. rasenye, tggl aku sorang je la yg single lg.. hehehe.. but not available k.. dh berpunye, cume tak kawen lg la.. hahaha..
bile teringt kat korang, teringt time kite bersame.. rindu sgt2 tyme tu..
aku bersyukur sgt2 dpt kwn2 mcm korang.. really2 alhmdllh...
aku minta maaf kat korang sume klu aku ade wat salah n silap.. maybe depan2 kite suke, tp mane tau korang tak suke perangai aku.. aku minta maaf... terima kasih kerana berkawan dgn aku.. susah senang bersama.. THANKS A LOT GUYS! =)

**tibe2 aku rase nak luah kan mcm ni.. hehe.. emo sket.. biase la.. bile nak luah depan2 mmg tak terkate.. so, aku luah kat sini la ye... cyg korang..:-*

Salam Maulidurrasul


Selamat Hari Lahir Rasulullah.

Sunday, February 6, 2011

story mory

assalamualaikum...

tgh hr td aku gi jumpe kwn aku time skul rendah, priya.. dh lebih 1 abad aku tak jumpe die.. haha
she's look different now.. dh slim sket.. hehe
tak lame pn kitorang jumpe, sbb die ade hal.. well, next time we'll meet again k..=)
she still remember the old days story.. aku pn tak igt dh kenangan2 bersama2.. hehe

--------

aku dh wat speak baru!! haha
wanna see??

tadaaaa!!!

actually, patern nak same ngan speak lame aku.. hehe
suke patern mcm ni.. ala2 nerdy.. hahaha
tp slack la.. power die tak kuat.. haduy!!
mase test mate hr tu ok jer.. mggu depan nak gi blik kedai tu nak tggi kan lg power!..

Friday, February 4, 2011

Selamat Pengantin Baru

assalamualaikum....

ape nak citer hr ni??... :p

ptg td aku gi masjid.. tgk kwn aku nikah.. 1st time kot tgk org nikah live2 ni.. hehe
meriah gak majlis td.. sbb akak nye pun nikah skali.. ade 2 psngn yg nikah td.. mmg penuh la masjid td..:D
kwn aku dpt org melaka, akak die lak dpt org puchong..

"Selamat pengantin baru kepada kamu berdua ye.. semoga bahagia ke akhir hayat" =)

hari ni gak, kwn aku lg sorang pn nikah.. tp die kat muar.. tak dpt nak gi kenduri die.. due2 kwn aku wat serentak.. serba salah aku.. huhu
mak aku ckap, gi yg dekat2 jer.. :p

"Selamat pengantin baru Asiah.. maaf tak dpt nak gi majlis ko.. aku doakan ko bahagia ke akhir hayat.. insyaAllah, nnti aku jumpe ko kat muar ye..(^_^)"

Wednesday, February 2, 2011

cuti2!!

assalamualaikum....

hari ni aku dapat cuti.. yeay! :D
patutnye aku leh cuti semalam.. sbb cuti federal territory.. pastu aku mintak tukar ngan bos aku.. naseb dpt.. hehehe


mlm td dpt mkn pizza baru kat pizza hut.. nyum2!.. cedap!.. hehe
tp tu la, isi die mcm sikit jer.. haha
pastu mcm tak same jer dlm gmbr yg die tunjuk.. yg ade daging n nenas jer.. huhu
takpe la.. mkn je la..:p

semenjak praktikal ni, hubungan kekeluargaan makin rapat.. hehe
ye la, duk umah je... adik aku yg duk uitm tu pn slalu balik setiap mggu..
klu dlu, sorang kat melaka, sorang lg kat johor.. jarang kot balik umah.. hehe
tggl mak bapak aku n my lil sis je kat umah.. tu yg mak jg bby kat umah, sbg peneman katenye.. hehehe... klu tak boring duk umah sorang2.. mak aku suri rumah je...

esok, insyaAllah klu cuaca mengizinkan, kami sekeluarga nak ke Pedas.. mandi kolam air panas.. wuhuuuu!!!
best2.. hehehe
harap2 cuaca esok elok2 saje.. amin...(^_^)